Hallottál már a viharjelzésről?

Tavinkon működik, három fokozata van és nagyon fontos a biztonságos fürdőzéshez, felhívja az emberek figyelmét a közelgő viharra.

  • Alapfokú viharjelzés
  • Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan. Ilyen esetben úszni, csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni.
  • Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel. Ebben az esetben fürödni tilos! Valamint tilos csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Strand bóják?

 Két féle csíkozású bójával találkozhatunk a strandokon. A kék-fehér a 120 cm-es, a piros-fehér a 180 cm-es vízmélységet jelölik.

Veszélyes lehet, ha a part irányából fúj a szél?

Igen!

Ne ugorj fejest sekély vagy ismeretlen vízbe!

Egy átláthatatlan vízben nagyon sok minden lehet, bármilyen hordalék, amit a víz sodort oda, amibe ugorva könnyen életveszélyes balesetet szenvedhetsz.

 

 

 

Iskolai óra keretében, vagy egyeztetett időpontban rövid 30 - 40 perces előadást, foglalkozást tartunk tanulók számára. A programunk célja, hogy a gyerekek megfelelő tájékoztatást kapjanak a tavainkról, a veszélyekről. A csoport életkorának megfelelő feladatokat viszünk.

Osztálykirándulást terveztek a Balaton partra?

Legyen szó evezeős túráról vagy bármilyen csoportos programról, amely során a víz közelébe kerülhetnek a fiatalok. A felhőtlen szórakozás mellett a gyerekek biztonsága a legfontosabb. 

Osztályfőnök vagy és szeretnél valami hasznos tudást adni a diákoknak?

 

Folyamatosan írunk beszámolókat a hazai és nemzetközi vízekkel kapcsolatos történésekről.

© 2021 Nánási Sailing Vitorlásiskola. Minden jog fenntartva. Készítette Nánási Sailing Kft.

Please publish modules in offcanvas position.